Water

Water houdt ons leven in stand. Wij bestaan voor ca. 65% uit water. Het vocht in ons lichaam zorgt voor het transport van allerlei stoffen zoals hormonen, zuurstof, afweerstoffen en voedingsstoffen. Via de nieren worden afvalstoffen uitgescheiden met de urine.

Ook regelt het onze lichaamstemperatuur. Indien we het warm hebben gaan we zweten. Door de verdamping van het vocht op onze huid koelen we af. Bij koud weer vermindert de doorbloeding naar de koude delen van het lichaam zodat het lichaam daar niet onnodig warmte verliest.

Het is dan ook belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Groene thee of warm water met wat citroensap of vruchtensap of een glas water zijn goede manieren om vocht binnen te krijgen. Koffie en thee zijn minder geschikt omdat deze cafeïne bevatten. Deze stof werkt vochtafdrijvend. Frisdrank is minder geschikt omdat er veel suiker en kunstmatige stoffen in zitten. Melk wordt door het lichaam gezien als een voedingsmiddel. In de darm moeten de eiwitten, vetten en vloeistof gescheiden worden.

Tijdens de behandeling is het belangrijk om voldoende water te drinken om alle afvalstoffen af te voeren.